TÉ TIME

 O té de compost. 20160720_145050

 

En dies de molta sèquia, intentarem ajudar a les plantes més joves que han sigut replantades per causa de baixes. Ja es una feina complicada, i mes en zona mediterrània com el PRIORAT, per culpa de les escasses pluges, y els sols pobres.

Fem una reflecció; IMAGINEU una petita planta “recent nascuda”, que ha de lluitar per sobreviure, envoltada d’altres plantes adultes, fortes, segures d’elles mateixes, i nomes interessades en colonitzar el petit tros de terra que els hi pertany.

Podem dir que replantar les baixes, es un gest molt important. I dona lloc a una qüestió; la DENSITAT DE PLANTACIÓ, que s’utilitza en intentar conservar la densitat de plantació original de la finca, replantant les baixes que poden ocorre per, malaltia, ruptura mecànica o animal… entre d’altres.

En general les DO, fixen una producció de raïm màxim  per “Ha”, amb una certa densitat de ceps, producció mitja per cep, i es d’aquesta forma que es comença a parlar del raïm de qualitat. Però clar, si falten ceps SPROUTvol dir  que son menys ceps per produir més, Kg i llavors ja minva la qualitat.

Utilitzarem el te de compost, per ajudar adonar força i

vigor de forma ecològica.

 

CONCEPTE;

A partí, d’un compost ben madur, i desprès d’una infusió, s’aplica el té de compost a la planta.

L’extracte líquid del te de compost conte nutrients solubles i diversitat de microorganismes saludables per al terra i per la planta.

En aquest procés de destil·lació  del té de compost,  fa que quedin les bactèries i els nutrients suspesos a l’aigua i així es més accessible per les plantes.

 

PREPARACIÓ

  • 30kg de Compost madur. (preparat pel nostre formador en biodinamisme Jordi Querol)
  • Bossa reixada.
  • Aigua
  • Circuit d’aire.

El procés de preparació es realitza de forma totalment natural, afegim el compost madur en una bossa reixada que submergirem a l’aigua, i l’anirem oxigenant durant 72h amb un circuit d’aire.

 

APLICACIÓ;

 

  • Dissolució d’un30% del té de compost obtinguda, i s’aplicarà 1,5 litres per cep.20160720_144710

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s